مشاور عالی وزیر جهاد کشاورزی گفت: افزایش عملکرد تولید سیب زمینی به 50 تن در هکتار با کاهش مصرف آب در واحد سطح در سال‌های آتی امکان پذیر است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمدحسین شریعتمدار امروز در ششمین همایش کانون تولید‌کنندگان سیب‌زمینی بذری ایران اظهار کرد: تا سال 1384 در کشور کمبود سیب زمینی وجود نداشت و اگر هم محصول اضافه‌ای تولید می‌شد صادرات بسیار کمی وجود داشت. گرچه هیچ گاه دولت و وزارت جهاد کشاورزی حامی صادرات سیب زمینی به دلیل میزان مصرف بالای آب آن نبوده‌اند.

مشاور عالی وزیر جهاد کشاورزی گفت: سیب زمینی بین محصولات مختلف ظرفیت کارآیی آب بالایی دارد به گونه‌ای که بین پنج محصولات نشاسته‌ای کشاورزی از نظر آب، سیب زمینی جایگاه نخست را دارد.

شریعتمدار ادامه داد: ظرفیت سیب زمینی در مقابل سایر محصولات کشاورزی به ازای مصرف هر متر مکعب آب بالاست به گونه‌ای که به ازای مصرف هر متر مکعب آب سیب زمینی 5600 کیلوگرم کالری، ذرت 3800 کیلوگرم کالری، گندم 2800 کیلوگرم کالری و برنج 2000 کیلوگرم کالری تولید می‌کند. البته این میزان در ایران بسیار متفاوت است چرا که عملکرد کنونی سیب زمینی در کشور به گونه‌ای است که به ازای مصرف هر متر مکعب آب کمتر از 2000 کیلوگرم کالری تولید می‌شود اما می توانیم درمدت زمانی نه چند طولانی بهر روی آب را افزایش دهیم.

وی افزود: اگر مصرف آب در تولید سیب زمینی 25 درصد کاهش پیدا کند و میزان عملکرد تولید این محصول در واحد سطح بدون تغییر 30 تن در هکتار باقی بماند عملکرد این محصول به ازای مصرف هر متر مکعب آب به 2500 کیلوکالری می‌رسد و اگر در همین شرایط میزان عملکرد به 35 تن برسد به 2900 کیلوکالری معادل کالری مورد نیاز روزانه انسان افزایش می یابد.

مشاور عالی وزیر جهاد کشاورزی گفت: باید با هم افزایی همه تشکل‌های بخش خصوصی و دولتی به گونه‌ای عمل کنیم که عملکرد سیب زمینی در آینده نه چندان دور به 50 تن در هر هکتار و میزان مصرف آب سالانه این محصول در هر هکتار از 12 هزار و 500 متر مکعب به 8000 متر مکعب کاهش یابد.

شریعتمدار تاکید کرد: ضمن تلاش برای افزایش عملکرد سیب زمینی همراه با بهینه سازی مصرف آب باید هیچ کشاورزی اجازه ندهد بذر گواهی نشده‌ای وارد مزارعش شود.
کد خبر 8edb72d0e5694a2c82eee300535b0d4e

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 3 =