معاون غذا و داروی وزیر بهداشت با تاکید بر اطلاع‌رسانی به موقع در مورد مباحث غذایی، خواستار تداوم شفاف‏‎‎سازی‏‏‌ها در رابطه با روغن گیاهی پالم شد.

دکتر رسول دیناروند در یازدهمین گردهمایی مدیران نظارت بر موادغذایی کشور که در یزد برگزار شد، ساﻝ 93 را ﺳﺎﻟﻲ ﭘﺮ ﭼﺎﻟﺶ ﺩﺭﺣﻮﺯﻩ ﻏﺬا خواند و گفت: موضوعاتی مانند ﺭﻭﻏﻦ ﭘﺎﻟﻢ، خمیر مرغ و تقلب در تولید برخی ﻣﻮاﺩ ﻏﺬاﻳﻲ مانند آبلیمو، امسال برای مدت‏‏های زیادی تیتر رسانه‎‎ها بود که بیانگر مسئولیت بالای متولیان حوزه نظارت بر مواد غذایی است.

وی با تاکید فرهنگ‏‎‎سازی جدی‏‏ تر در جامعه پیرامون مباحث تغذیه‎‎ای مردم، گفت: حتی مسئولان و رسانه‎‎ها نیز نیازمند آگاه‏‏‌سازی بیشتر در این رابطه هستند.

وی در این رابطه بر تداوم شفاف‏‏‌سازی‌ها در رابطه با مصرف ﺭﻭﻏﻦ ﭘﺎﻟﻢ تاکید کرد و گفت: باید تلاش کرد تا این موضوع در هیاهوی رسانه‎‎ای گم نشود.

ﺩﻳﻨﺎﺭﻭﻧﺪ اطلاع‌رسانی و فرهنگ‎‎سازی در حوزه مباحث غذایی را به لحاظ ارتباط آن با سلامت مردم و نیز با اقتصاد کشور در بخش خصوصی و دولتی مهم خواند و افزود: ﺑﺎﻳﺪ اﺯ اﻓﺮاﻁ و ﺗﻔﺮﻳﻄ ﺑﭙﺮﻫﻴﺰﻳﻢ و بر اساس تکلیف خود عمل کنیم.

ﻭی ﺗﺎﻛﻴﺪ ﻛﺮﺩ: ﺩﺭ ﺑﺤﺚ اطلاع‌رسانی در مورد روغن پالم چهار سال دیر عمل کردیم لذا باید به موقع در موضوعاتی این‌چنینی ورود کنیم و تا از گسترش دامنه ﺗﻘﻠﺒﺎﺕ مواد غذاﻳﻲ جلوگیری کنیم.

دیناروند اظهار کرد: متاسفانه موضوع تقلب در مواد غذایی امروزه به منشاء درآمد و شغل برای برخی افراد تبدیل شده است تا از طریق آن کمتر در تامین مواد اولیه هزینه کنند و سودهای سرشاری را به جیب بزنند.

وی بیان کرد: گاهی این تقلب‌‏‏ها در حد کلاهبرداری و بی تاثیر در سلامت مردم و گاهی نیز باعث خدشه به سلامت مردم می‎‎شود لذا باید برخوردها متناسب با نوع تخلفات باشد.

وی دانشگاه‎‎های علوم پزشکی استان‏‏ها را خط مقدم نظارت بر مواد غذایی دانست و گفت: ﻣﺮﺩﻡ اﻧﺘﻆﺎﺭ ﺩاﺭﻧﺪ اﻳﻦ ﻣﻬﻢ از سوی ﺩﻭﻟﺖ براساس اولویت‌‏‏ها ﺑﺎ ﺟﺪﻳﺖ و سرعت ﺻﻮﺭﺕ ﮔﻴﺮﺩ.

این مقام مسئول از تلاش این معاونت برای اولویت دادن به نظارت‎‎ها از حالت فعلی که کنترل قبل از ورود محصول به بازار است به کنترل پس از ورود به بازار خبر داد و گفت: نظارت بر تولید موادغذایی سالم وظیفه فعالان اقتصادی است و آنها انتظار دارند که سریعتر مجوزهای لازم برایشان صادر شود که انتظار بجایی است ولی با نظارت پس از عرضه به بازار باید برخوردهای قانونی در رابطه با تخلفات انجام شود.

وی تصریح کرد: اقدامات مسئولان و کارشناسان نظارت باید سلامت محور باشد و در کنار آن به موضوعات دیگری مانند علامت راهنمایی روی مواد غذایی، توجه به کالری مواد غذایی مصرفی مردم و مواردی از این دست توجه شود.

وی با اشاره به آمار بالای دیابت در یزد، تاکید کرد: باید شیرینی‏‏‌های جایگزین شکر در این استان برای سلامت مردم مورد توجه قرار گیرد و این موضوع براساس ویژگی هر استانی در موضوعات مرتبط با سلامت مردم مورد توجه ویژه قرار گیرد.

معاون وزیر بهداشت همچنین با تاکید بر تعدیل مصرف کالاهی آسیب رسان در جامعه، اظهار کرد: این کالاها به خودی خود مضر نیستند ولی زیاده‎‎روی در مصرف انها سلامت جامعه را به خطر می‎‎اندازد بنابراین باید هزینه کالاهای آسیب‎‎رسان را افزایش دهیم و تبلیغات آنها را محدود کنیم، مالیات بر ارزش افزوده آنها را زیاد کنیم، به مردم در مورد تعادل در مصرف این کالاها اطلاع‌رسانی و ذائقه مردم را اصلاح کنیم.

وی در بخش پایانی سخنانش نیز با اشاره به این که در اکثر بیمارستان‎‎های دانشگاهی کشور 50 درصد هزینه‎‎های دارویی تنها مربوط به 5 تا 17 قلم دارو است، بر تمرکز روی نقاط اولویت‎‎دار در استان‎‎های کشور تاکید کرد.

منبع:ایسنا
کد خبر ae9045dc58c342b08f7ed1fc25ca50fd

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 5 =