مدیرعامل اتحادیه دامداران با اعلام اینکه کسی حرف‌های منطقی ما را نمی شنید به همین جهت متوسل به مقام معظم رهبری شدیم، به بیان مشکلات دامداران پرداخت و گفت: موافق افزایش قیمت شیرخام و توزیع پول نقد نیستیم،علوفه باید ارزان شود.

 به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، امام خامنه‌ای در سخنان اخیر خود در جمع مسئولان نظام بر حل مشکلات تولیدکنندگان بخش کشاورزی و بویژه دامداران تاکید کردند و فرمودند: «باید مشکلات موجود در بخش کشاورزی برطرف بشود؛ مشکلات کشاورزان، مشکلات دامداران - که گاهی شکایتهایی هم به ما میشود - و انسان رنج میبرد از بعضی از مشکلاتی که برای اینها وجود دارد.» در این باره با سعید سلطانی سروستانی ، مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران در مورد مشکلات این قشر به گفت و گو نشستیم.

*مجبور به نامه‌نگاری به رهبری شدیم

سعید سلطانی سروستانی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به ارسال  نامه های زیادی از سوی دامداران سراسر کشور به مقام معظم رهبری افزود: ما هر چه صحبت می کنیم کسی منطق ما را نمی پذیرد به همین جهت دامدارن متوسل به مقام معظم رهبری شدند.
وی با بیان اینکه خواسته آنها خواسته ای منطقی است و می گویند که قانون را در مورد ما اجرا کنید، اضافه کرد: متاسفانه در کشور ما اگر بخواهند حقی را از دامدار بگیرند به درج آن خبر در روزنامه یا اعلام آن در رادیو اکتفا شده و از روز بعد قانون مذکور اجرا می شود اما اگر بخواهند حقی را به ما بدهند این کار آنچنان با تاخیر انجام می شود که سرانجام نیز دامدار به حق خود نمی رسد.
سلطانی افزود: دامداران ما در سطح کشور پراکنده و در 365 روز سال و 24 ساعت روز گرفتار هستند بنابراین با توجه به اینکه تعطیلی برای این قشر معنا ندارد آنها نمی توانند شخصا برای گرفتن حق و حقوق خود مراجعه کنند بنابراین از بنده به عنوان نماینده خود انتظار و توقع این کار را دارند .
وی با بیان اینکه دامدار نمی تواند کار خود را تغییر دهد یا تعطیل کند، ادامه داد: آنها به امید اینکه اوضاع بهتر از امروز می شود ادامه می دهند و سکوت می کنند اما این سکوت علامت رضا نیست از روی اجبار است.

*دامداران امروز نیاز جمعیت 76 میلیون نفری را تامین می کنند


سلطانی افزود: باید قدر زحمات دامداران را دانست چراکه اوایل انقلاب،  کشور ما با 36 میلیون نفر جمعیت 80 درصد لبنیاتش را از خارج وارد می کرد اما امروز دامداران نیاز 76 میلیون نفر را تامین می کنند.
وی اضافه کرد: ما به مرور زمان به اینجا رسیده ایم، اگر این فرصت را از دست بدهیم و مسائل و مشکلات دامداران را حل نکنیم چند سال دیگر مجددا دست نیازمان به سوی بیگانگان دراز می شود.
مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران با بیان اینکه عده ای نسنجیده می گویند شیر را گران کنیم، گفت: دامداران می گویند اگر می خواهید کاری را انجام دهید باید تمامی جوانب آن را در نظر بگیرید، آیا زمانی که قیمت شیرخام را 1440 تومان اعلام می کنید کسی آن را از من (دامدار) می خرد؟ وقتی نخرند من باید چکار کنم؟

*گرانی شیر و لبنیات بازارهای صادراتی را حذف می کند

سلطانی افزود: کارخانجات اعلام کرده اند اگر ما شیر را گران بخریم به تبع آن بهای لبنیات در بازار افزایش می یابد و مردم توان خرید ندارند ، وقتی ما نتوانیم بخریم می گوییم دامداران شیرشان را برای فروش نیاورند.
وی با بیان اینکه بحث صادرات سال گذشته کمک زیادی به تولید کرد، اضافه کرد: ایران توانست بازارهای خوبی را در زمینه لبنیات در کشورهای همسایه بویژه عراق پیدا کند، بنابراین اگر قیمت ها افزایش پیدا کند رقبا جایگزین ما می شوند و این امر نیز منجر به نخریدن شیر از دامدار می شود.
سلطانی تصریح کرد: از همه این مسایل مهمتر بحث سلامت مردم و جامعه در میان است ، در برنامه توسعه چهارم و پنجم حداقل مصرف سرانه لبنیات 160 کیلوگرم تعیین شده است که امروز ما حداقل 50 کیلو گرم با این عدد فاصله داریم.
وی ادامه داد: شیر علاوه بر اینکه غذا است حکم دارو و واکسن را دارد و سلامتی مردم را تضمین می کند بنابراین دولت هرگونه سرمایه گذاری در این زمینه انجام دهد ضرر نکرده و در سایر هزینه ها از جمله دارو، درمان و بیمارستان صرفه جویی کرده است.
سلطانی افزود: در کشورهای اروپایی که 300 لیتر بیش از ما لبنیات مصرف می کنند و مردم سالم و شادابی دارند تا سال گذشته  به هر گاو 700 یورو یارانه می دادند و امسال این میزان را به هزار یورو افزایش داده اند.
وی ادامه داد: آمریکا، روسیه، ژاپن و اکثر کشورهای جهان به تولید خود یارانه می دهند.

* با تقسیم پول نقد مخالفیم

سلطانی با بیان اینکه در ماده 33 قانون افزایش بهره وری دولت مکلف است علاوه بر خرید تضمینی یک محصول برای آن قیمت تضمینی نیز تعیین کند، افزود: قیمت تضمینی نیز تعریف شده است؛ به عنوان مثال مسئولان هزینه هایی که برای تولید یک کیلو شیر شده را حساب می کنند آن هزینه ها بعلاوه سودی معقول برای دامدار به عنوان کف قیمت شیر تعیین می شود.
وی اضافه کرد: سپس به دامدار می گویند برو از طریق بورس کالا شیر تولیدی خود را به فروش برسان و اگر به قیمت کارشناسی آن را از تو نخریدند دولت مابه التفاوتش را می پردازد.
سلطانی با بیان اینکه شرایط این کار تاکنون فراهم نشده است، افزود: این یک معامله شفاف است و همه از آن راضی خواهند بود، دولت باید برای تحقق این امر اعتبار پیش بینی کند وزارت جهاد کشاورزی مسئول این کار است اما می گوید باید اعتبار لازم برای انجام آن را به من بدهند.
مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران با بیان اینکه ما در سال 91 و قسمتی از سال 92 با مقداری علوفه ارزان قیمت ، نرخ ها را ثابت نگه داشتیم، اضافه کرد: افراد فاقد دید کارشناسی گفتند علوفه ندهید و بجای آن پول بدهید ، در همین راستا ما نامه ای مفصل به مسئولان نوشتیم و ایراداتی که در پرداخت پول بود را عنوان کردیم که اولا پول به شکل صحیح میان دامداران توزیع نمی شود( پس از گذشت 8 ماه هنوز 40 درصد دامداران سهم خود را از یارانه 300 میلیاردتومانی دولت را دریافت نکرده اند) و ثانیا این پول خود تورم زا است.
سلطانی تصریح کرد: زمانی که ما علوفه ارزان قیمت را بین دامداران توزیع کردیم تحت تاثیر آن،  قیمت در کل بازار آزاد کاهش یافت و در نتیجه وقتی هزینه خوراک دام که 70 درصد هزینه دامدار است ارزان می شود در پی آن قیمت تمام شده محصول نیز کاهش می یابد.

* باید سالی 40درصد سود به دلال علوفه بدهیم

وی با اشاره به اینکه در ماده 4 قانون هدفمندی یارانه ها پیش بینی شده که دولت باید یارانه شیر را به مدت 5 سال بپردازد، افزود: چون این امر در قانون پیش بینی شده باید انجام شود و نمی توانند آن را قطع کنند اما متاسفانه این کار را انجام دادند.
سلطانی اضافه کرد: برای اینکه دامدار بتواند با اطمینان کامل به تولید بپردازد ما می توانیم با تامین علوفه ارزان قیمت و توزیع آن بین دامداران قیمت تمام شده تولید را کاهش دهیم.
وی تاکید کرد: چرا که انجام این کار خود به خود به کاهش قیمت تمام شده تولید منجر شده و دیگر بازار دچار تلاطم نمی شود .
سلطانی با بیان اینکه دامداران برای سیر کردن شکم دام خود باید هر ماه 3.5 درصد( سالیانه بالغ بر 40 درصد) سود به دلالان فروش علوفه بدهند ، افزود: ما یک سامانه پیام کوتاه داریم و با استفاده از آن از دامداران نظر سنجی کردیم که موافق دریافت یارانه هستید یا خیر؟ گفتند بله، و سپس اعلام کردیم با دریافت پول موافق هستید یا علوفه؟ 84 درصد از آنان علوفه را انتخاب کردند.
وی با اشاره به جلسه دوهفته پیش کمیسیون کشاورزی در مورد تعیین تکلیف قیمت شیر نیز ادامه داد: در آن جلسه همه به این نتیجه رسیدند که هیچ کس با آزاد سازی قیمت شیر موافق نیست و همه گفتند باید به شیر یارانه داده شود تا قیمت تمام شده تولید کاهش یابد تا علاوه بر اینکه در مورد مصرف کننده نگرانی وجود نداشته باشد تولید کننده نیز با خیال راحت به تولید بپردازد.
کد خبر درددل دامداران از زبان سلطانی مجبور به نامه‌نگاری به رهبری شدیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 8 =