دبیر انجمن صنایع لبنی با بیان اینکه هیچ کارخانه‌ای را سراغ ندارم که از چربی گیاهی به جای چربی حیوانی در تولید شیر پرچرب استفاده کند، گفت: اگر وزارت بهداشت از وجود کارخانه‌های متخلف مطلع است باید فورا جلوی فعالیت آن‌ها را بگیرد.


رضا باکری رئیس انجمن صنایع لبنی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در مورد استفاده روغن پالم برای تولید شیر پرچرب توسط برخی از کارخانه‌های صنایع لبنی، گفت: این موضوع را شنیده‌ام و از بیان آن توسط وزیر بهداشت و درمان بسیار تعجب کردم.

وی افزود: پروانه ساخت تولید مواد غذایی در زیر مجموعه وزیر بهداشت و درمان به واحدها داده می‌شود و تا به امروز من ندیده‌ام به کارخانه‌ای مجوز شیر چرب یا پرچرب با روغن گیاهی داده شده باشد و حتما وزیر بهداشت هم اطلاع دارند که اگر در بازار شیر پرچربی با روغن گیاهی یافت شود، تولید آن تخلف محسوب می‌شود و این تولید بدون مجوز انجام شده و قانون هم در زیر مجموعه وزیر بهداشت و درمان تکلیف برخورد با این کار را مشخص کرده است.

رئیس انجمن صنایع لبنی تصریح کرد: دستگاه نظارتی کنترل کیفی محصولات مواد غذایی زیر نظر وزارت بهداشت و درمان است و این دستگاه نظارتی می‌تواند بدون معطلی و بدون سرعت آن کارخانه تولیدی را پلمپ کرده و جلوی تولید آن محصول غذایی را بگیرد.

باکری اظهار داشت: گفته می‌شود که وزیر بهداشت در خصوص کاهش استفاده از روغن پالم در شیرهای پرچرب با وزیر جهاد کشاورزی صحبت کرده‌اند و من معنی این اتفاقات را متوجه نمی‌شوم که اگر دستگاه نظارتی وزیر بهداشت و درمان چنین مجوزی را به کارخانه‌ای نداده است پس چرا فورا اقدام به توقیف، پلمپ و معرفی آن واحد تولیدی متخلف به دستگاه قضایی نمی‌کند.

وی افزود: اگر مجوزی برای تولید شیر چرب به کارخانه‌ای داده نشده است بنابراین تشویش اذهان عمومی درست نیست و نباید این مسائل مطرح ‌شود در ضمن اگر یک یا چند واحد متخلف وجود دارد که من از این موضوع اطلاعی ندارم نباید کل صنایع لبنی زیر سؤال برود.

دبیر انجمن صنایع لبنی اظهار داشت: هیچ کارخانه لبنی در سطح کشور پیدا نمی‌شود که پروانه ساخت و تولید شیر پرچرب با روغن گیاهی را داشته باشد و من اگر نسبت به این موضوع اطلاعی داشته‌ باشم حتی ثانیه‌ای برای متوقف کردن فعالیت آن کارخانه و معرفی آن به مراجع قضایی درنگ نمی‌کنم.

وی افزود: شیر خام تولیدی توسط دامداران حدود 3.2 چربی دارد و نیازی به افزودن روغن پالم به شیر وجود ندارد.

دبیر انجمن صنایع لبنی اظهار داشت: مراقبت از کیفیت کالاها طبق پروانه‌های ساخت و استاندارد جزو وظایف انجمن صنایع لبنی است و ما به هیچ وجه اجازه فعالیت به تولیدکننده متخلف که از چربی گیاهی به جای چربی حیوانی برای تولید شیر چرب استفاده کند را  نمی‌دهیم.

وی افزود: سالانه از یک میلیون و 400 هزار تن روغن وارداتی  760 هزار تن روغن پالم است و این روغن طبق مجوز وزارت بهداری و سازمان ملی استاندارد وارد کشور می‌شود.

دبیر انجمن صنایع لبنی اظهار داشت: این روغن یک نوع روغن خوراکی برای مصارف آشپزخانه‌ است ولی هیچ کارخانه صنایع لبنی مجاز به استفاده از این روغن و روغن‌های آفتابگردان، ذرت و ... به جای استفاده از روغن حیوانی نیست.
کد خبر کارخانه متخلفی در تولید شیر پرچرب سراغ ندارم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 13 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی بخشی ۱۷:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۳
    2 1
    لازم نیست که به این صراحت آقایان به عنوان ذیفعان صنعت لبنیات به انکار به پردازند ، کافی است که یک سوال ساده را پاسخ داده ویک محاسبه ساده تر را انجام دهند . ۱- در حالی که چربی موجود شیر کمتر از چربی محصولات پر چرب می باشد این کسری چگونه جبران میشود ؟ ۲- در هر کارخانه ای شیر ورودی مشخص است (البته کارخانه هایی که حساب سازی نمی کنند و دو حسابه نیستند) محصولات تولیدی ودر صد چربی هریک هم مشخص است در نتیجه می توان با محاسبه ساده ای متوجه شد که آیا در آن کاخانه از چربی دیگری استفاده شده است یا خیر ؟