رییس انستیتوی تغذیه با بیان اینکه نانوایی‌ها علت استفاده از نمک در نان را کیفیت پایین آرد عنوان می‌کنند، گفت: مصرف جوش شیرین در کشور ۷۰ درصد کاهش یافته، اما هنوز در تهران ۵۰ درصد نانوایی‌ها جوش شیرین مصرف می‌کنند.


مجید حاجی‌فرجی در نشست بسیج کاهش مصرف نمک گفت: بحث نمک، شکر و چربی بحث روز سلامت است، چرا که مصرف آنها بیشترین مخاطرات را برای بدن دارد.

وی با بااهمیت دانستن بحث غذاهای صنعتی گفت: بدون نظارت بر مصرف نمک در غذاهای صنعتی نمی‌توان در کاهش مصرف نمک موفق شد، البته باید الگوی غذایی نیز تغییر کند.

رئیس انستیتوی تغذیه کشور گفت: طبخ غذای خوش‌طعم بانمک هنر نیست و مادر خانواده باید از جایگزین‌ها مانند لیموی ترش تازه و سبزیجات معطر به جای نمک استفاده کند.

وی با بیان اینکه ذائقه افراد به مرور زمان تغییر خواهد کرد گفت: ممکن است که در روزهای ابتدایی، افراد غذای طبخ‌شده بدون نمک را نپسندند اما این ذائقه در طولانی‌مدت تغییر پیدا می‌کنند همچنان که ذائقه کودک بدون خوراندن نمک به او به غذای بدون نمک عادت می‌کند.

حاجی‌فرجی با تأکید بر این نکته که نباید به کودک زیر یک سال نمک داد، گفت: اگر غذای این کودک حاوی نمک باشد، ذائقه کودک تغییر کرده و حتی شیر مادر را نیز نمی‌پسندد.

وی در مورد چراغ راهنما و برچسب‌های طراحی‌شده برای غذاهای صنعتی گفت: مردم حق دارند که بدانند که چه موادی مصرف می‌کنند و حتی باید با استفاده از چراغ راهنما به آنها هشدار دهیم که میزان ضرر این مواد غذایی به چه میزان است.

رئیس انستیتوی تغذیه کشور در مورد کیفیت نان‌های تولیدشده در نانوایی‌ها گفت: بیش از 20 سال است که روی موضوع نان مطالعه می‌شود. نانواها مدعی هستند که به علت کیفیت پایین آرد به آن نمک اضافه می‌کنند. وقتی گندم خوب تولید و وارد نشود و آرد مرغوب نباشد، نانوا مجبور به استفاده از نمک می‌شود.

وی ادامه داد: اما وزارت جهاد کشاورزی می‌‌گوید که کیفیت آرد بالا است و به این ترتیب ادعای نانواها درست از آب درنمی‌آید.

حاجی‌فرجی به کاهش 70 درصدی مصرف جوش شیرین در نانوایی‌های کل کشور اشاره کرد و گفت: طبق همین آمار 50 درصد نانوایی‌های تهران هنوز جوش شیرین مصرف می‌کنند.

رئیس انستیتوی تغذیه کشور خاطرنشان کرد: به صنایع توصیه کردیم که خمیر ترش را به صورت فریز شده یا پودر در اختیار نانوا قرار دهند تا زمان طبخ نان طولانی نشود.

وی با بیان اینکه مصرف خشکبار هم خوب است و هم بد، گفت: ما توصیه می‌کنیم که مردم خشکبار مصرف کنند، اما متأسفانه نمک این مواد زیاد است و برای مردم زیان‌آور تلقی می‌شود.

حاجی‌فرجی همچنین در مورد مصرف غذاهای خیابانی مانند چیپس فله‌ای نیز به مردم هشدار داد و گفت: این مواد حاوی نمک زیاد هستند و در روغن‌های سوخته تهیه می‌شوند.

منبع:فارس
کد خبر 6e8081294dde4f3da05feeea2bba6a14

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • عباس شاهمرادی ۱۹:۴۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۷
    3 0
    با سلام : جناب آقای جاج فرجی ریاست محترم انستیتو ی تغذیه تهران،استاد شما دانشگاهی ها هنوز دراین 20سال نتوانستید یک جای گزین برای جوش شیرین پیداکنید،استاد محترم ادعای شما فقط مایه خشک است بجای جوش شیرین برای خمیرامّا کافی نیست باید چاره ای اندیشید و جای گزینی برای جوش شیرین پیداکرد: وامّانمک درنان مطمئین باشید ازاول فروردین 1393 نمک نانهای تهران واقعأ اندازه بوده حتی کمتراز معمول بوده است، چون آرد نانوایان ازنظرکلوتن ورطوبت وپروتئین مناسب بوده است،باجرئت میگویم الحمدولله امسال ازنظر مردم نان ها اصلأ شور نبوده است،این شوری درتاریخ 1390 بوده نه امروز،نان های سنتی مثل سنگک ،بربری ، تافتون ولواش ،وخراسانی مطمئین باشید امروزنمک در نان منطقی است هیچ مشتری گلایه نکرده است،باتشکر عباس شاهمرادی عضوهیئت مدیره نانوایان تهران
  • عباس شاهمرادی ۲۲:۳۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۸
    4 0
    با سلام : جناب آقای جاج فرجی ریاست محترم انستیتوی تغذیه تهران،استاد شما دانشگاهی ها هنوز دراین 20سال نتوانستید یک جای گزین برای جوش شیرین پیداکنید،استاد محترم ادعامسئولین برای جای گزین جوش شیرین فقط مایه خشک بوده است، بجای جوش شیرین برای خمیرامّا کافی نیست باید چاره ای اندیشید و جای گزینی برای جوش شیرین پیداکرد: وامّانمک درنان مطمئین باشید ازاول فروردین 1393 نمک نانهای تهران واقعأ اندازه بوده،چون برای 40کیلو آرد100 گرم نمک مصرف می کنیم حتی کمتراز معمول بوده است، چون آرد نانوایان ازنظرکلوتن ورطوبت وپروتئین مناسب بوده است،باجرئت میگویم الحمدولله امسال ازنظر مردم نان ها اصلأ شور نبوده است،این شوری درتاریخ 1390 بوده نه امروز،نان های سنتی مثل سنگک ،بربری ، تافتون ولواش ،وخراسانی مطمئین باشید امروزنمک در نان منطقی است هیچ مشتری گلایه نکرده است،باتشکر عباس شاهمرادی عضوهیئت مدیره نانوایان تهران