صنایع غذایی> اقتصاد غذا- افزایش تولید شیر خام در یک دهه اخیر تنها متناسب با افزایش جمعیت بوده و مصرف سرانه شیر و لبنیات کاهش داشته است.

محمد فربد نائب رییس هیات مدیره انجمن صنفی صنایع لبنی ایران در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری اقتصاد غذا «فود پرس»، ضمن اعلام مطلب فوق افزود: براساس گزارشات مرکز آمار ایران و بانک مرکزی سرانه مصرف شیر، ماست و انواع پنیر در سال 84 به ترتیب 216، 92 و 25 کیلوگرم بوده است و مصرف این اقلام در سال 93 به ترتیب به 134 ، 80 و 23 کیلوگرم کاهش یافته است.

وی گفت: بررسی اطلاعات مربوط به مصرف سرانه اقلام پر مصرف لبنیات با توجه به بعد خانوار در سالهای 84 (4.09) و 93  (3.44) حکایت از رشد حدود یک درصدی مصرف پنیر و ماست و کاهش مصرف 26 درصدی شیر در سبد خوراکی های خانوار دارد.

فربد خاطرنشان کرد: با احتساب ضریب جذب شیر در پنیر، سرانه مصرف شیر و سایر فرآورده های آن (برپایه شیر) در سال 93 نسبت به سال 84 حکایت از کاهش حدود 10درصدی سرانه مصرف دارد که البته به همین میزان (حدود 10 درصد تولید لبنیات در سال 93) نیز از کشور صادر شده است (صادرات محصولات لبنی در سال 84 ناچیز بوده است).

نائب رییس انجمن صنایع لبنی ایران با اشاره به ارقام مورد بحث تصریح کرد: رشد تولید شیرخام در کشور فراتر از رشد جمعیت در یک دهه گذشته نبوده است و مصرف سرانه  شیر و لبنیات به میزان 10درصد کاهش یافته است.






کد خبر bc16465bc23c427d9a00b04334615175

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 7 =